Pierwsze słyszę o czymś takimk8 pisze:nie wolno palić papierosów w dniu oddania krwi

Mnie oddanie krwi zajęło maksymalnie 40 minut.k8 pisze:oddanie krwi przez jedną osobę trwa mniej więcej 2h (ankieta, badanie lekarskie, morfologia krwi i właściwe oddanie poprzedzone wypiciem kawy czy innego soczku + 5-10 min odpoczynku na fotelu po oddaniu)
Zgadzam się, aczkolwiek tego samego dnia funkcjonowałam jak najbardziej normalnie. Nie mogłam tylko dźwigać w ręce, z której krew była pobrana. Jestem wątłą kobietką, więc myślę, że na naszych Toporach za bardzo by się to nie odbiło, skoro ja czułam się w porządku. Tym bardziej, że wieczory zajęte są przez sesje, a więc swoisty odpoczynek. Człowiek się raczej wtedy nie przemęcza (choć mogę się mylić!k8 pisze:po oddaniu nie można się przemęczać i forsować przez co najmniej 24h

Warunku o alkoholu nie będę nawet komentować, bo jest dla mnie śmieszny. Doba przed oddaniem krwi to żadne poświęcenie.k8 pisze:nie może spozywać alkoholu na co najmniej 24h przed oddaniem krwi
Zgadzam się zupełnie, tych warunków jest sporo, ale wiedząc, że będzie taka akcja w sierpniu ( a mamy dopiero maj), można się przynajmniej w niewielkim stopniu przygotować.Bączek' pisze:Tych warunków jest znacznie znacznie więcej ( mi jeszcze przychodzą na myśl np. przebicie ciała w przeciągu iluś miesięcy, zrobienie tatuażu w przeciągu iluś miesięcy, zażycie bądź zażywanie jakichkolwiek leków, przebyte choroby - kiedy były, jakie, miesiączka, ciążą, osoba karmiąca, masa ciała poniżej 55 kg). Myślę, że nawet ze znalezieniem tych 20 osób byłby problem...
Cóż, niestety decyzja już zapadła, trudno się mówi