Wspieraj nas drogi Konradzie dalej cennymi uwagami, a każdy wprost się doczekać nie będzie mógł tego sylwestra.k8 pisze:na razie nie widzę za dużo zgłoszeń na przyniesienie czy ugotowanie czegokolwiek...Rijel pisze:Oczywiscie ze nikt nie zrobi, ale jesli bigos bedzie robic na wlasna reke 7 osob, to dla nikogo zabraknac nie powinno.
Lista sylwestrowych dań i przekąsek
Re: Lista sylwestrowych dań i przekąsek
Gdy nadejdzie dzień sądu najładniejszy z najładniejszych przyzwie zapomnianych. W lewą dłoń weźmie on magiczne figury, w prawicy będzie dzierżył księgę złą i słowami swymi sprawi że klan bez nazwy z popiołów powstanie.
dlatego dałem konkretną propozycję w pierwszym moim poście która nie wymaga za dużo pracy i nakładu sił...więc drogi Konradzie wspieram jak mogę. Ja wprost nie mogę się już doczekaćRijel pisze:Wspieraj nas drogi Konradzie dalej cennymi uwagami, a każdy wprost się doczekać nie będzie mógł tego sylwestra.k8 pisze:na razie nie widzę za dużo zgłoszeń na przyniesienie czy ugotowanie czegokolwiek...Rijel pisze:Oczywiscie ze nikt nie zrobi, ale jesli bigos bedzie robic na wlasna reke 7 osob, to dla nikogo zabraknac nie powinno.
A żeby Was pokręciło, a żeby Wam orzeszki spuchli !!!
- Olynka Badi
- Katowski No. 666
Ja obiecałam barszcz czerwony. Mogę zrobić sporo. No ale nie wiem, czy mam aż tak pojemny garnek, żeby starczyło dla wszystkich. Zrobię też ryż na słodko, bo nie wymaga dużego nakładu pracy
A i prosiłabym Bączka, Żebro lub którąkolwiek z dziewczyn czy kogoś chętnego, żeby dzień przed sylwestrem najlepiej pomógł mi robić krokiety, bo samej mi się naprawdę nie chce smażyć tony naleśników, a tak to będzie chociaż weselej
A i prosiłabym Bączka, Żebro lub którąkolwiek z dziewczyn czy kogoś chętnego, żeby dzień przed sylwestrem najlepiej pomógł mi robić krokiety, bo samej mi się naprawdę nie chce smażyć tony naleśników, a tak to będzie chociaż weselej
"Ten prezydent o nazwisku Komorowski pewnie rozzłościłby się, gdyby się dowiedział, że jest taki obywatel najniższej kategorii, który pisze, szanując zasady ortografii."
Mogę przynieść śledzie (W zależności jak będą smakowały gościom na Wigilii)
oraz ciasto domowej roboty Badi jak coś to będę mogła Ci pomóc więc daj znać i się stawię do roboty ;]
oraz ciasto domowej roboty Badi jak coś to będę mogła Ci pomóc więc daj znać i się stawię do roboty ;]
"Egzystencja poprzedza esencję"
Żebro pomoże
- Olynka Badi
- Katowski No. 666
No to się umówimy jeszcze na Wigilii może. Wspólnymi siłami da się radę zrobić zdecydowanie więcej, więc tak czy tak możecie sobie zarezerwować 30 u mnie apeluję, że na sucho to gotowanie odbyć się nie będzie mogło
"Ten prezydent o nazwisku Komorowski pewnie rozzłościłby się, gdyby się dowiedział, że jest taki obywatel najniższej kategorii, który pisze, szanując zasady ortografii."
Trollica i ja robimy bezmięsną sałatkę i "Pomarańczową zupę o typowo letnim posmaku"(tak pod moje przebranie ).
"Et In Arcadia Ego"
Do zobaczenia tam...
Do zobaczenia tam...
Barszcz czerwony (jeszcze nie wiem dokładnie jaka ilość, dam znać niedługo) i paszteciki w cieście. Ten sam zestaw przyniosę na wigilię, więc jak zasmakuje to i na sylwestra będzie na pewno
"Jasność tysiąca słońc, rozbłysłych na niebie, oddaje moc Jego potęgi. Teraz stałem się Śmiercią, niszczycielem światów"
Bhagawadgita/ J. Robert Oppenheimer
Bhagawadgita/ J. Robert Oppenheimer
Przygotowuję bigos. Tak na oko, dla 30 osób.