Cytaty
- Ślimak
- Conan™ Seria Limitowana
- Kontakt:
Re: Cytaty
Wiedziałem, że ten fragment akurat do Ciebie nie przemówi W końcu jak można być bogatym nie mając pieniędzy
Religion is like a penis. It's fine to have one and it's fine to be proud of it, but please don't whip it out in public and start waving it around... and PLEASE don't try to shove it down my child's throat.
Stanisław Jerzy Lec pisze: "Mierz wysoko" - wpajali mu wzniośli nauczyciele. Strzelił im w łeb.
Jeden z moich ulubionych
A.Mickiewicz pisze:Grzeczność wszystkim (się) należy, lecz każdemu inna (...)
Jędrzej "Cadogan" Maciejczyk - Toporowy Przyjaciel
Kabanos - Czerwona MusztardaTo nie jest głupi film, w rzeczywistości smarkulo wszystko się kończy szybko i mało atrakcyjnie.
GENIALNE!!!
Kto gra w RPG, żyje podwójnie
- ^sadam
- Katowski No. 666
- Kontakt:
[quote="J. D. Salinger w "Buszującym w Zbożu" "]Kombinowałem, że nadałbym się na przykład do obsługi stacji benzynowej, mógłbym pompować benzynę do samochodów. Zresztą było by mi wszystko jedno, jaką pracę dostanę. Byle nikt mnie nie znał, byłem ja nawzajem nie znał nikogo. Wymyśliłem sobie na to sposób: będę udawał głuchoniemego. Jako głuchoniemy nie będę musiał z nikim prowadzić głupich rozmów bez sensu. Kto będzie miał do mnie interes, napisze kilka słów na kartce i podsunie mi pod oczy. Prędko się ludziom takie rozmówki sprzykrzą i dadzą mi spokój aż do końca życia.[/quote]
Mój ulubiony cytat z tej książki.
Mój ulubiony cytat z tej książki.
[quote="Feliks W. Kres w "Klejnocie i wachlarzu""](...)Egaheer odbiera spokój(...)
Co to znaczy?
To znaczy, że bez niej wszystko jest oczywiste. Aż pewnego dnia przychodzi i mówi: >>Coś ci dam<<, a daje najgorszą rzecz na świecie: wiedzę. I od tego dnia wszystko wygląda inaczej(...)[/quote]
Co to znaczy?
To znaczy, że bez niej wszystko jest oczywiste. Aż pewnego dnia przychodzi i mówi: >>Coś ci dam<<, a daje najgorszą rzecz na świecie: wiedzę. I od tego dnia wszystko wygląda inaczej(...)[/quote]
Gdy nadejdzie dzień sądu najładniejszy z najładniejszych przyzwie zapomnianych. W lewą dłoń weźmie on magiczne figury, w prawicy będzie dzierżył księgę złą i słowami swymi sprawi że klan bez nazwy z popiołów powstanie.
- Olynka Badi
- Katowski No. 666
J.Piłsudski pisze:Być zwyciężonym i nie ulec- to zwycięstwo. Zwyciężyć i spocząć na laurach- to klęska.
A.Rogulski pisze: Nie bądź marionetką, jeśli stać Cię na pociąganie sznurkiem.
"Ten prezydent o nazwisku Komorowski pewnie rozzłościłby się, gdyby się dowiedział, że jest taki obywatel najniższej kategorii, który pisze, szanując zasady ortografii."
- Jankoś
- Boski Arcyrozjebca +k1200
- Kontakt:
Cytat z nota bene świetnego filmu "Wyspa":
-Kto to jest Bóg?
-Kiedy zamykasz oczy i tak bardzo mocno czegoś pragniesz i się o to modliszt to jest ten facet ,który Cię wtedy ignoruje.
Może nie do końca wiernie zacytowałem ,ale sens pozostał nienaruszony.
-Kto to jest Bóg?
-Kiedy zamykasz oczy i tak bardzo mocno czegoś pragniesz i się o to modliszt to jest ten facet ,który Cię wtedy ignoruje.
Może nie do końca wiernie zacytowałem ,ale sens pozostał nienaruszony.
"Rava urbs mea,societas "Secures" vita mea"
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
- Człowiek-Namiot
- Ciupozka ch... zbója
- Kontakt:
Stefan Kisielewski pisze:Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności... nieznane w żadnym innym ustroju
Ksiądz Józef Baka pisze:Nic po stroju
Człek wór gnoju!
Alians pisze:Nigdy nie zrozumiesz, co naprawdę się tu dzieje,
Gdy ze złodziejami walczą inni złodzieje
Love Sen-C Music pisze:Gdy bolą Cię kiszki
Gdy miewasz zadyszki
Gdy zły sen się przyśni
Gdy masz czarne myśli
Ganja - sensimila - marihuana!
Człowiek Namiot pie***li zasady!
I nie jest frajerem!
I nie jest frajerem!