National Grandparents Day, czyli Narodowe Święto Dziadków (dziadków i babć) jest w USA, zatwierdzonym przez Kongres i Prezydenta, świętem oficjalnym. W 1978 roku ówczesny Prezydent Jimmy Carter podpisał proklamację ustanawiającą pierwszą niedzielę po dniu pracy (Labour Day) Narodowym Świętem Dziadków. Labour Day obchodzony jest w Kanadzie i USA w pierwszy poniedziałek września więc Dzień Dziadków wypada w tych krajach również we wrześniu.
Dzień Dziadka i Babci w USA ma swój oficjalny hymn skomponowany przez John'a Prill'a i zatytułowany "A Song For Grandma And Grandpa" (Piosenka dla Babci i Dziadka). Celnym symbolem tego dnia jest kwiatek - niezapominajka.
Tak właśnie czczą człowieka który wystrugał 1 kostkę:D
Wszystkiego najlepszego Loniu
Dzień Dziadka
Re: Dzień Dziadka
Wiwat! Dziady nasze niech nam żyją! Wszak w pełni zasłużone święto z erpegową tradycją
Jędrzej "Cadogan" Maciejczyk - Toporowy Przyjaciel
Sto lat Dziadek!!! Eee tzn. Ty już nie pamiętasz kiedy miałeś 100 lat ...więc nowego balkoniku !!!
A żeby Was pokręciło, a żeby Wam orzeszki spuchli !!!
zapomiałem kupić dinozaura na prezent. kolejnych miłych epok lodowcowych!
Proszę o pomoc.
poszukuję kontaktu z rzeczonym Dziadkiem vel Loniem, vel Danym. Najbardziej potrzebny mi jest nr. telefonu, ale mail też by się przydal.
czy ktoś może mi go przeslać na PW?
Sprawa dosyć pilna.
poszukuję kontaktu z rzeczonym Dziadkiem vel Loniem, vel Danym. Najbardziej potrzebny mi jest nr. telefonu, ale mail też by się przydal.
czy ktoś może mi go przeslać na PW?
Sprawa dosyć pilna.
- DzuDzu
- Hamierykański tomahawek
Ho is the Man!? Loniu! ....lat niech zyje zyje nam!