Rawa , a reszta świata
- Jankoś
- Boski Arcyrozjebca +k1200
- Kontakt:
Re: Rawa , a reszta świata
Jak posłuchałem relacji Savariana to stwierdziłem ,że nie jest u Nas tak źle z MG.Są np. takie rzadkie egzemplarze , które wolą prowadzić niż grać(Ja i Sąsiad).
Chociażwiększa rotacja by się przydała, nowi MG to nowe style prowadzenia , nowe systemy ogólnie nowe wrażenia.
Starzy MG jak Kraszan i Prozac mogliby się wziąść za siebie.Fajnie byłoby jakby dołączyli nowi, Sadam co z tą L5K ja chce grać!!!, Rijel też mógłby coś poprowadzić może AD&D(dinozaury nigdy nie grały a chciałyby spróbować).Fajnie ,że ostatnio uaktywnił się Banan.Kwestia Maćka "Ja naprawdę nie umiem prowadzić" Winnickiego to temat na długą opowieść.
Gdyby Gary przykładał się do sesji tak jak na konweńcie mógłby być najlepszy.Mógłbyś Rafałku coś poprowadzić.
To był krótki i subiektywny przegląd rawskich MG
Chociażwiększa rotacja by się przydała, nowi MG to nowe style prowadzenia , nowe systemy ogólnie nowe wrażenia.
Starzy MG jak Kraszan i Prozac mogliby się wziąść za siebie.Fajnie byłoby jakby dołączyli nowi, Sadam co z tą L5K ja chce grać!!!, Rijel też mógłby coś poprowadzić może AD&D(dinozaury nigdy nie grały a chciałyby spróbować).Fajnie ,że ostatnio uaktywnił się Banan.Kwestia Maćka "Ja naprawdę nie umiem prowadzić" Winnickiego to temat na długą opowieść.
Gdyby Gary przykładał się do sesji tak jak na konweńcie mógłby być najlepszy.Mógłbyś Rafałku coś poprowadzić.
To był krótki i subiektywny przegląd rawskich MG
"Rava urbs mea,societas "Secures" vita mea"
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
- ^sadam
- Katowski No. 666
- Kontakt:
już już, biere się. Sąsiady myślą nad postaciami, Ty też masz podręcznik, to możesz mi orientacyjnie powiedzieć kim będziesz grać, a kiedyś przy okazji rozpiszemy to na karcie (zresztą oni tez nie mają, to może to jakoś razem połączymy). Sąsiady ruszać się !!
(tylko mam nadzieję że nie doszedłeś jeszcze w podręczniku do rozdziału dla MG, bo własnie mam zamiar podręcznikową przygode poprowadzić..)
(tylko mam nadzieję że nie doszedłeś jeszcze w podręczniku do rozdziału dla MG, bo własnie mam zamiar podręcznikową przygode poprowadzić..)
Chciałbym zauważyć w związku z tematem że w Rawie nie gra się w ogóle w systemy przyszłościowe, SF czy Space Opera. Jedyny system który się przebił przez Rawski konserwatyzm jest Neuroshima. Szkoda bo pograł bym sobie w końcu w coś futurystycznego
No i o Fallaucie bym zapomniał ale to z Neuroshimą prawie to samo...
No i o Fallaucie bym zapomniał ale to z Neuroshimą prawie to samo...
Kto gra w RPG, żyje podwójnie
Ja również grałem w CP nie zmienia to jednak faktu że w Rawie z przyszłościówki nikt już nie gra
To królowanie systemów fantasy w Rawie jest chyba najbardziej charakterystyczną cechą odróżniającą nasz klimat od "reszty świata"
To królowanie systemów fantasy w Rawie jest chyba najbardziej charakterystyczną cechą odróżniającą nasz klimat od "reszty świata"
Kto gra w RPG, żyje podwójnie
No i nie wygląda na to, żeby się to zmieniło. Swoją drogą niewiele też opublikowano u nas systemów które pozwalałyby bawić się w światach przyszłości.
Cyberpunk, Mechawojownik (buhahaha!), Gasnące Słońca, Neuroshima...
Cyberpunk, Mechawojownik (buhahaha!), Gasnące Słońca, Neuroshima...
Wasze płyty? Sru, kurwa, klozet.
- ^sadam
- Katowski No. 666
- Kontakt:
Neuro jest super, jeśli by było więcej osób chętnych to ja zawsze mogę grać.. Jestem wielkim fanem serii Fallout i chyba tylko dlatego mi się to podoba, ten klimat
- Przemas
- Polucja drwala
Ja bardzo lubię czasem zagrać w NEURO. Porządny system i fajny motyw historyczny.
Niemiec Moskal Nie Osiędzie,
Gdy Jąwszy Pałasza,
Hasłem Wszystkich Zgoda Będzie
I Ojczyzna Nasza.
Gdy Jąwszy Pałasza,
Hasłem Wszystkich Zgoda Będzie
I Ojczyzna Nasza.
- cybul
- Zemsta neandertala
- Kontakt:
Witam
U mnie w mieścinie dopiero otworzyliśmy Klub RPG
i gramy jak narazie w Warhammera I-ed, Wiedzmina i będziemy zaczynali z Neuroshimą
Chyba raczej aż tak się nie różnimy.
PS. Dajcie znać jak już bedzie coś wiadomo o Toporiadzie 2008 bo od nas pare odsób już chce się wybrać.
^_^ Pe@ce
U mnie w mieścinie dopiero otworzyliśmy Klub RPG
i gramy jak narazie w Warhammera I-ed, Wiedzmina i będziemy zaczynali z Neuroshimą
Chyba raczej aż tak się nie różnimy.
PS. Dajcie znać jak już bedzie coś wiadomo o Toporiadzie 2008 bo od nas pare odsób już chce się wybrać.
^_^ Pe@ce
Napis w szkolnej toalecie:
Olej system - sraj przez okno.
Olej system - sraj przez okno.
No a w Skierniewicach jakoś nam się ciężko zebrać by zagrać.
O mistrzowaniu już nie mówię. Nam się ludzie grający po rozjeżdzali niestety...a nowych osób które by grały jakoś zbytnio nie spotkaliśmy.
Najwyraźniej mamy pecha.
Cóż zostają nam sesje gościnne w Rawie, albo Rawy u nas ( może kiedyś dojdzie do tego ).
O mistrzowaniu już nie mówię. Nam się ludzie grający po rozjeżdzali niestety...a nowych osób które by grały jakoś zbytnio nie spotkaliśmy.
Najwyraźniej mamy pecha.
Cóż zostają nam sesje gościnne w Rawie, albo Rawy u nas ( może kiedyś dojdzie do tego ).