Latarnik wyborczy 2011

O wszechstronności naszej gadać będziem, o polityce i mszach kościelnych takoż.
Awatar użytkownika
Xarion
Wikingowski überaxe
Wikingowski überaxe

Latarnik wyborczy 2011

Post autor: Xarion »

Najnowsza odsłona Latarnika Wyborczego
http://latarnik.nq.pl/
Mi wyszło tak:

Platforma Obywatelska - 71%
Ruch Poparcia Palikota - 64%
Sojusz Lewicy Demokratycznej - 61%
Prawo i Sprawiedliwość - 46%
Polskie Stronnictwo Ludowe - 43%
Ostatnio zmieniony 06 paź 2011, 09:30 przez Xarion, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ludzie nigdy z takim przekonaniem i z taką radością nie angażują się w czynienie zła jak wówczas, gdy czynią to z pobudek religijnych".
-Blaise Pascal
Awatar użytkownika
Rijel
Boski Arcyrozjebca +k1200

Re: Latarnik wyborczy 2011

Post autor: Rijel »

Komitet Wyborczy Platforma Obywatelska - 46 %
Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość - 46 %
Komitet Wyborczy Ruch Poparcia Palikota - 40 %
Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej - 25 %
Komitet Wyborczy Polskie Stronnictwo Ludowe - 24 %

Zostałem sierotą po POPiSie? Co ciekawe mimo identycznego wyniku PO i PiS Latarnik wskazał, że powinienem głosować na tę pierwszą partię. Dlaczego? Ponadto za skandaliczne uważam nie umieszczenie w Latarniku innych partii niż wymienione powyżej. Widnieje jedynie informacja, że z zaproszenia nie skorzystała PPP. W każdym razie wygląda na to, że żadna z partii nie spełnia moich oczekiwań nawet w 50%.

Dodam jeszcze link
Gdy nadejdzie dzień sądu najładniejszy z najładniejszych przyzwie zapomnianych. W lewą dłoń weźmie on magiczne figury, w prawicy będzie dzierżył księgę złą i słowami swymi sprawi że klan bez nazwy z popiołów powstanie.
Sąsiad
Wikingowski überaxe
Wikingowski überaxe

Post autor: Sąsiad »

Komitet Wyborczy Platforma Obywatelska - 55 %
Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej - 54 %
Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość - 51 %
Komitet Wyborczy Ruch Poparcia Palikota - 45 %
Komitet Wyborczy Polskie Stronnictwo Ludowe - 43 %

Wniosek I: kto by nie rządził, będzie reprezentował moje poglądy w mniej więcej równym stopniu.

Wniosek II: partie polityczne różnią się tylko nazwami.

P.S. PJN też nie wypełnił ankiety.
"Kiedyś obudzicie się ze zdziwieniem, że dymają was z każdej strony na zmiany. Raz dobre, raz lepsze".
Awatar użytkownika
k8
Katowski No. 666
Katowski No. 666

Post autor: k8 »

Twoje poglądy są najbardziej zbliżone do programu wyborczego komitetu:
Komitet Wyborczy Platforma Obywatelska

Komitet Wyborczy Platforma Obywatelska - 71%
Komitet Wyborczy Ruch Poparcia Palikota - 58 %
Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej - 57%
Komitet Wyborczy Polskie Stronnictwo Ludowe - 46%
Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość - 41%
A żeby Was pokręciło, a żeby Wam orzeszki spuchli !!!
Awatar użytkownika
Sekret
Wikingowski überaxe
Wikingowski überaxe

Post autor: Sekret »

Najgorzej :/ Nienawidzę Tuska, a mam taki wynik :/ Całe szczęście, że RPP ma zbliżony wynik.

Twoje poglądy są najbardziej zbliżone do programu wyborczego komitetu:
Komitet Wyborczy Platforma Obywatelska Komitet Wyborczy Platforma Obywatelska
Zgodność poglądów: 73 %

Porównanie Twoich poglądów z programami wyborczymi pozostałych komitetów:

Komitet Wyborczy Ruch Poparcia Palikota Komitet Wyborczy Ruch Poparcia Palikota
Zgodność poglądów: 70 %
Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej
Zgodność poglądów: 61 %
Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość
Zgodność poglądów: 46 %
Komitet Wyborczy Polskie Stronnictwo Ludowe Komitet Wyborczy Polskie Stronnictwo Ludowe
Zgodność poglądów: 45 %
Podpisy są fajne, więc mam i ja. :P
Awatar użytkownika
Ślimak
Conan™ Seria Limitowana
Conan™ Seria Limitowana
Kontakt:

Post autor: Ślimak »

Komitet Wyborczy Ruch Poparcia Palikota Zgodność poglądów: 74 %

Komitet Wyborczy Platforma Obywatelska Zgodność poglądów: 69 %
Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej Zgodność poglądów: 54 %
Komitet Wyborczy Polskie Stronnictwo Ludowe Zgodność poglądów: 40 %
Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość Zgodność poglądów: 33 %
Rijel pisze:Ponadto za skandaliczne uważam nie umieszczenie w Latarniku innych partii niż wymienione powyżej.
Ja uważam za skandaliczne nie umieszczenie w najnowszym rankingu WBO Marcina Najmana. :lol:
Sąsiad pisze:Wniosek II: partie polityczne różnią się tylko nazwami.
Albo Twoje poglądy nie są na tyle wyraziste w sprawach dla tych partii ważnych aby to robiło różnicę. Test jest tak sformułowany, że na niektóre pytania wszystkie partie odpowiadają mniej więcej tak samo, a na inne opinie są skrajnie różne.
Sekret pisze:Nienawidzę Tuska
http://www.youtube.com/watch?v=0jrhMDAR2EI 0:17, trochę wstyd...

P.S. Osobie z PiSu, która odpowiadała na ankietę, momentami odkręcały się śrubki. Przykład:

8. Najbogatsi Polacy powinni płacić wyższe podatki niż obecnie.

Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość
Odpowiedź komitetu Nie zgadzam się
Komentarz komitetu PiS za swoich rządów obniżył podatki. Jeśli trzeba będzie zapłacić za kryzys finansowy, powinno się sięgnąć do "głębokich kieszeni", za kryzys nie mogą płacić biedni ludzie.

Kompletny brak zgodności, ale co tam ważne, że bogaty zobaczy, że nie będzie więcej płacił a biedny zobaczy coś zupełnie innego.

P.S. 2 Komentarze PSLu rozsądne i wyważone, nie z każdym się zgadzam, ale brawa za sposób wyrażania swoich opinii.
Religion is like a penis. It's fine to have one and it's fine to be proud of it, but please don't whip it out in public and start waving it around... and PLEASE don't try to shove it down my child's throat.
Awatar użytkownika
Rijel

Post autor: Rijel »

Ślimak pisze:
Rijel pisze:Ponadto za skandaliczne uważam nie umieszczenie w Latarniku innych partii niż wymienione powyżej.
Ja uważam za skandaliczne nie umieszczenie w najnowszym rankingu WBO Marcina Najmana. :lol:
W Latarniku zawsze były inne, "mniejsze" partie, to nie jest duży problem umieścić ich odpowiedzi w szablonie (o ile zgodzą się ich udzielić). Do informacji o odmowie PJN się nie dokopałem.
Gdy nadejdzie dzień sądu najładniejszy z najładniejszych przyzwie zapomnianych. W lewą dłoń weźmie on magiczne figury, w prawicy będzie dzierżył księgę złą i słowami swymi sprawi że klan bez nazwy z popiołów powstanie.
Awatar użytkownika
Xarion
Wikingowski überaxe
Wikingowski überaxe

Post autor: Xarion »

Sekret pisze:Najgorzej :/ Nienawidzę Tuska, a mam taki wynik :/
Muszę się odezwać bo czegoś nie jestem w stanie pojąć... jak można nienawidzieć polityka, osoby publicznej? Z rodziny Ci kogoś zamordował czy jak :D ?
"Ludzie nigdy z takim przekonaniem i z taką radością nie angażują się w czynienie zła jak wówczas, gdy czynią to z pobudek religijnych".
-Blaise Pascal
Sąsiad
Wikingowski überaxe
Wikingowski überaxe

Post autor: Sąsiad »

Ślimak pisze:Albo Twoje poglądy nie są na tyle wyraziste w sprawach dla tych partii ważnych aby to robiło różnicę. Test jest tak sformułowany, że na niektóre pytania wszystkie partie odpowiadają mniej więcej tak samo, a na inne opinie są skrajnie różne.
ech, Macieju, Macieju... Podejrzewam, że fajnie jest wierzyć w rzeczywiste różnice i dysonanse poglądowe tych organizacji. Nie zdawać sobie sprawy z grozy, której poczucie towarzyszy tym, co tej wiary nie podzielają... :)

Na szczęście ( :shock: ) koniec końców wyjdzie na to samo: będziemy mieli piękny, wzruszający i dramatyczny koniec socjalizmu spod znaku tej całej bandy :lol:
"Kiedyś obudzicie się ze zdziwieniem, że dymają was z każdej strony na zmiany. Raz dobre, raz lepsze".
Awatar użytkownika
Ślimak
Conan™ Seria Limitowana
Conan™ Seria Limitowana
Kontakt:

Post autor: Ślimak »

Rijel pisze:W Latarniku zawsze były inne, "mniejsze" partie, to nie jest duży problem umieścić ich odpowiedzi w szablonie (o ile zgodzą się ich udzielić). Do informacji o odmowie PJN się nie dokopałem.

Ikonka na końcu mojej wypowiedzi nazywa się LOL, znamionuje to sugestię o nie traktowaniu jej poważnie.
Sąsiad pisze:ech, Macieju, Macieju... Podejrzewam, że fajnie jest wierzyć w rzeczywiste różnice i dysonanse poglądowe tych organizacji. Nie zdawać sobie sprawy z grozy, której poczucie towarzyszy tym, co tej wiary nie podzielają... :)

Na szczęście ( :shock: ) koniec końców wyjdzie na to samo: będziemy mieli piękny, wzruszający i dramatyczny koniec socjalizmu spod znaku tej całej bandy :lol:
Gościu ja wiem, że oni wszyscy kłamią, ale każdy z nich kłamie inaczej, a Palikot w tym sezonie kłamie najpiękniej.
Religion is like a penis. It's fine to have one and it's fine to be proud of it, but please don't whip it out in public and start waving it around... and PLEASE don't try to shove it down my child's throat.
ODPOWIEDZ