Witam wszystkich.
Jestem ciekawy jakie Wy gry komputerowe proponujecie jako najlepsze w gatunku horror?
Piszcie i wypowiadajcie się, czekam na propozycje i wyjaśnienia dla czego.
Horror w grach na pc
Horror w grach na pc
Tego świata, jednego i tego samego świata wszechrzeczy, nie stworzył ni żaden z bogów, ani żaden z ludzi, lecz był on, jest i będzie wiecznie żyjącym ogniem zapalającym się według miary i według miary gasnącym.
- ^sadam
- Katowski No. 666
- Kontakt:
Re: Horror w grach na pc
Blair Witch Project vol. 1 - grałem w to za dzieciaka i na prawdę lałem w gacie (już podczas instalacji) .
Silent Hill 1 i 2 - w prawdzie to gry konsolowe, ale na PC też mają swoje porty.
Silent Hill 1 i 2 - w prawdzie to gry konsolowe, ale na PC też mają swoje porty.
Ostatnio przypomniała mi się gra "Amnesia: the dark descent" jedna z lepszych gier z widoku pierwszej lub trzeciej osoby. Godna polecenia tym którzy nie grali jeszcze w nią.
Dla mnie najlepsza gra typu horror jaka grałem to Sanitarium - za jej sprawa miałem wiele nocnych koszmarów. Zapewne zagram w nią niedługo ponownie mimo pikselazy i wiekowości tej gry.
Przymierzam się do odpalenia "Clive Barker's Jericho" to może być pasjonujące przeżycie.
Dla mnie najlepsza gra typu horror jaka grałem to Sanitarium - za jej sprawa miałem wiele nocnych koszmarów. Zapewne zagram w nią niedługo ponownie mimo pikselazy i wiekowości tej gry.
Przymierzam się do odpalenia "Clive Barker's Jericho" to może być pasjonujące przeżycie.
Tego świata, jednego i tego samego świata wszechrzeczy, nie stworzył ni żaden z bogów, ani żaden z ludzi, lecz był on, jest i będzie wiecznie żyjącym ogniem zapalającym się według miary i według miary gasnącym.
Sanitarium!
Chyba zdownloaduje i zrobię parę nocek.
Chyba zdownloaduje i zrobię parę nocek.
Wasze płyty? Sru, kurwa, klozet.
Raczej nie grywam w horrory, ale mam Amnesię i trochę pograłem, bo gdzieś wyczytałem, że jest tak okropnie straszna. W sumie klimat całkiem fajny, trochę z "Kutululu" mi się kojarzy. F.E.A.R (oczywiście jedynka) pewnie się dla was nie liczy, ale miejscami też bywa ciut straszny (znam osoby, które boją się tej gry ).
Podpisy są fajne, więc mam i ja.
Dead Space; zarówno jedynka jak i dwójka. Jak dla mnie epickie sci-fi.
- Ślimak
- Conan™ Seria Limitowana
- Kontakt:
Offtop: w związku z mylnym przeze mnie odczytaniem tytułu tematu odpowiadam - honor w grach pc nie występuje
Religion is like a penis. It's fine to have one and it's fine to be proud of it, but please don't whip it out in public and start waving it around... and PLEASE don't try to shove it down my child's throat.