Beczka śmiechu(humor tekstowy)
Re: Beczka śmiechu(humor tekstowy)
IRAŃSKI DUCHOWNY KRYTYKUJE
Rozwiązłe kobiety są winne trzęsieniom ziemi – oznajmił w Teheranie jeden z ważniejszych irańskich duchownych, Hojatoleslam Kazem Sedigh. Zaznaczył on, że dla bezpieczeństwa trzeba trzymać się ściśle zasad skromności.
- Wiele kobiet, które nie ubierają się skromnie, sprowadza młodych mężczyzn na manowce i szerzy cudzołóstwo w społeczeństwie, co zwiększa ilość trzęsień ziemi – powiedział duchowny z kraju, w którym w ciągu dekady trzęsienia ziemi zabiły dziesiątki tysięcy osób.
- Co możemy zrobić, by nie być pogrzebanymi pod gruzami? Nie ma innego wyjścia, jak tylko znaleźć schronienie w religii i zastosować w naszym życiu islamskie zasady moralne – zaznaczył.
Rozwiązłe kobiety są winne trzęsieniom ziemi – oznajmił w Teheranie jeden z ważniejszych irańskich duchownych, Hojatoleslam Kazem Sedigh. Zaznaczył on, że dla bezpieczeństwa trzeba trzymać się ściśle zasad skromności.
- Wiele kobiet, które nie ubierają się skromnie, sprowadza młodych mężczyzn na manowce i szerzy cudzołóstwo w społeczeństwie, co zwiększa ilość trzęsień ziemi – powiedział duchowny z kraju, w którym w ciągu dekady trzęsienia ziemi zabiły dziesiątki tysięcy osób.
- Co możemy zrobić, by nie być pogrzebanymi pod gruzami? Nie ma innego wyjścia, jak tylko znaleźć schronienie w religii i zastosować w naszym życiu islamskie zasady moralne – zaznaczył.
Gra w słoneczko
Czy u nas też znajdą się chętne i chętni do zabawy ?
Czy u nas też znajdą się chętne i chętni do zabawy ?
Gdy nadejdzie dzień sądu najładniejszy z najładniejszych przyzwie zapomnianych. W lewą dłoń weźmie on magiczne figury, w prawicy będzie dzierżył księgę złą i słowami swymi sprawi że klan bez nazwy z popiołów powstanie.
O tej zabawie słyszałem już jakiś czas temu. Dziwne, że dopiero teraz trafiło to do mediów. Co do chętnych, to chyba Rijel najtrudniej Ci będzie znaleźć "elementy słoneczka".
Podpisy są fajne, więc mam i ja.
- Jankoś
- Boski Arcyrozjebca +k1200
- Kontakt:
Nie doceniasz RyjkaSekret pisze:O tej zabawie słyszałem już jakiś czas temu. Dziwne, że dopiero teraz trafiło to do mediów. Co do chętnych, to chyba Rijel najtrudniej Ci będzie znaleźć "elementy słoneczka".
"Rava urbs mea,societas "Secures" vita mea"
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
Lubię CięJankoś pisze:Nie doceniasz Ryjka
Gdy nadejdzie dzień sądu najładniejszy z najładniejszych przyzwie zapomnianych. W lewą dłoń weźmie on magiczne figury, w prawicy będzie dzierżył księgę złą i słowami swymi sprawi że klan bez nazwy z popiołów powstanie.
- Jankoś
- Boski Arcyrozjebca +k1200
- Kontakt:
Jak już znajdziesz te kandydatki to pamiętaj ,że mnie lubiszRijel pisze:Lubię CięJankoś pisze:Nie doceniasz Ryjka
"Rava urbs mea,societas "Secures" vita mea"
lubię takie klimaty, ale jednak tu:
http://www.projekt-cheops.com/plain.asp ... Id=232&cmd
transkrypcja liczbowa słowa Sąsiad (wg naprędce stworzonego przeze mnie systemu znaków):
SĄSI - 300 (cztery litery, ale nie liczę "S" dwa razy)
AD - 200, ale między nimi jeszcze dwie litery + A oraz D, więc razem - 400
jest 700, a obecnie mam w domu 18 browarów, więc Proroctwo jest prawdziwe.
http://www.projekt-cheops.com/plain.asp ... Id=232&cmd
transkrypcja liczbowa słowa Sąsiad (wg naprędce stworzonego przeze mnie systemu znaków):
SĄSI - 300 (cztery litery, ale nie liczę "S" dwa razy)
AD - 200, ale między nimi jeszcze dwie litery + A oraz D, więc razem - 400
jest 700, a obecnie mam w domu 18 browarów, więc Proroctwo jest prawdziwe.
"Kiedyś obudzicie się ze zdziwieniem, że dymają was z każdej strony na zmiany. Raz dobre, raz lepsze".
- Hotshot
- Postrach tajgi
- Kontakt:
Ziemia ma kształt banana!
Ziemia ma kształt łukowaty, a dokładniej kształt banana. Otóż:
a) Z kosmosu Ziemia wygląda jak kula (spowodowane jest to tym, że bardzo szybko się ten banan kręci)
b) Ziemia nas trzyma przy sobie, a spowodowane jest to tym, że do Ziemi ciśnie nas siła odśrodkowa (bo jesteśmy po wewnętrznej stronie banana który się kręci. A grawitacja nie istnieje, ponieważ udało mi się ułożyć równanie z którego wynikało że masa planet wynosi 0, a bez masy nie ma grawitacji. Masa planet równa 0 wyjaśnia też dlaczego planety wiszą w kosmosie i nie spadają - nie mogą spaść bo nie mają masy)
c) Buty zawsze szybciej ścierają się z przodu i z tyłu, a nie od spodu (bo jesteśmy po wewnętrznej stronie banana)
Wniosek: Ziemia ma kształt banana, który jest ustawiony wypukłą stroną do zewnątrz i kręci się bardzo szybko, a my jesteśmy po jego wewnętrznej stronie.
Ziemia ma kształt łukowaty, a dokładniej kształt banana. Otóż:
a) Z kosmosu Ziemia wygląda jak kula (spowodowane jest to tym, że bardzo szybko się ten banan kręci)
b) Ziemia nas trzyma przy sobie, a spowodowane jest to tym, że do Ziemi ciśnie nas siła odśrodkowa (bo jesteśmy po wewnętrznej stronie banana który się kręci. A grawitacja nie istnieje, ponieważ udało mi się ułożyć równanie z którego wynikało że masa planet wynosi 0, a bez masy nie ma grawitacji. Masa planet równa 0 wyjaśnia też dlaczego planety wiszą w kosmosie i nie spadają - nie mogą spaść bo nie mają masy)
c) Buty zawsze szybciej ścierają się z przodu i z tyłu, a nie od spodu (bo jesteśmy po wewnętrznej stronie banana)
Wniosek: Ziemia ma kształt banana, który jest ustawiony wypukłą stroną do zewnątrz i kręci się bardzo szybko, a my jesteśmy po jego wewnętrznej stronie.
Hotshot Biały
Bardzo mi się podoba te teoria!
Jestem pewien, że tłumaczy ona jeszcze więcej niewyjaśnionych faktów, na które stara się dopowiedzieć nauka i religia. Na przykład dlaczego wszystkie gwiazdy są tak daleko od ziemi, a jedna gwiazda, słońce, jest blisko - bo banan musi dojrzeć!
Jestem pewien, że tłumaczy ona jeszcze więcej niewyjaśnionych faktów, na które stara się dopowiedzieć nauka i religia. Na przykład dlaczego wszystkie gwiazdy są tak daleko od ziemi, a jedna gwiazda, słońce, jest blisko - bo banan musi dojrzeć!
Kto gra w RPG, żyje podwójnie
Jak pracownikom prawidłowo przydzielić obowiązki.
• w zamkniętym pokoju umieścić 400 cegieł,
• wpuścić nowo zatrudnionych do pokoju z cegłami,
• zamknąć drzwi,
• zostawić ich samych sobie,
• wrócić po 6 godzinach
i już możemy ocenić sytuację:
• jeżeli liczą cegły - dać ich do księgowości,
• jak liczą po raz drugi - dać ich do audytu,
• jak porozrzucali cegły po całym pokoju - dać ich do działu inżynieryjnego,
• jak układają cegły w przedziwnym porządku - dać ich do planowania,
• jak rzucają w siebie cegłami - dać ich do działu obsługi,
• jak śpią - dać ich do działu zabezpieczeń,
• jak pokruszyli cegły na gruz - dać ich do działu informatyki,
• jak siedzą bezczynnie - dać ich do kadr,
• jak mówią, że przetestowali różne kombinacje i szukają dalszych, ale nie ruszyli ani jednej cegły - dać ich do sprzedaży,
• jak już wyszli do domu - dać ich do marketingu,
• jak się gapią przez okno - dać ich do planowania strategicznego,
• jak gadają między sobą, a nie przełożyli ani jednej cegły - pogratulować im i dać ich do zarządu,
• jak się obłożyli cegłami w taki sposób, żeby nie było ich widać ani słychać - dać ich na listy wyborcze do parlamentu.
• jeśli zrobili coś konstruktywnego - wywalić z roboty i wysłać do Anglii. Do pracy w Polsce się nie nadają - będą tylko wku...iać resztę załogi
• w zamkniętym pokoju umieścić 400 cegieł,
• wpuścić nowo zatrudnionych do pokoju z cegłami,
• zamknąć drzwi,
• zostawić ich samych sobie,
• wrócić po 6 godzinach
i już możemy ocenić sytuację:
• jeżeli liczą cegły - dać ich do księgowości,
• jak liczą po raz drugi - dać ich do audytu,
• jak porozrzucali cegły po całym pokoju - dać ich do działu inżynieryjnego,
• jak układają cegły w przedziwnym porządku - dać ich do planowania,
• jak rzucają w siebie cegłami - dać ich do działu obsługi,
• jak śpią - dać ich do działu zabezpieczeń,
• jak pokruszyli cegły na gruz - dać ich do działu informatyki,
• jak siedzą bezczynnie - dać ich do kadr,
• jak mówią, że przetestowali różne kombinacje i szukają dalszych, ale nie ruszyli ani jednej cegły - dać ich do sprzedaży,
• jak już wyszli do domu - dać ich do marketingu,
• jak się gapią przez okno - dać ich do planowania strategicznego,
• jak gadają między sobą, a nie przełożyli ani jednej cegły - pogratulować im i dać ich do zarządu,
• jak się obłożyli cegłami w taki sposób, żeby nie było ich widać ani słychać - dać ich na listy wyborcze do parlamentu.
• jeśli zrobili coś konstruktywnego - wywalić z roboty i wysłać do Anglii. Do pracy w Polsce się nie nadają - będą tylko wku...iać resztę załogi
"Kiedyś obudzicie się ze zdziwieniem, że dymają was z każdej strony na zmiany. Raz dobre, raz lepsze".