Zapraszam do dyskusji jakim wydarzeniem muzycznym powinna być uświetniona X Toporiada.
Oczywiście nie dysponujemy budżetem żeby Deep Purple zaprosić
Pytanie nawet niekoniecznie o konkretnych wykonawców tylko o gatunek muzyczny.
"Rava urbs mea,societas "Secures" vita mea"
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
Zróbmy konkurs!
Niech chętne zespoły/wykonawcy się zgłaszają, wysyłają swoje kawałki i wybierzmy spośród nich zwycięzców!
Nagrodą może być hajs który chcemy przeznaczyć właśnie na koncert.
daf pisze:Nagrodą może być hajs który chcemy przeznaczyć właśnie na koncert.
I uścisk dłoni Prezesa!
Gdy nadejdzie dzień sądu najładniejszy z najładniejszych przyzwie zapomnianych. W lewą dłoń weźmie on magiczne figury, w prawicy będzie dzierżył księgę złą i słowami swymi sprawi że klan bez nazwy z popiołów powstanie.
Również preferuję metal ( tak bardzo "tró" ) Jednakowoż na topo wstrzeloiłoby się w klimaty również coś w stylu "folk". Na przykład kapelka, która niegdyś się włóczyła z bractwem w którym działałem - mam na myśli "Open Folk".
Z Open Folkiem jest ten problem, że praktycznie każdy członek zespołu ma jakieś problemy lub inne projekty. Paweł Iwaszkiewicz z Wandą Laddy aktualnie chyba działają w jakiejś grupie średniowiecznej, a Mirkowi Kozakowi niestety coraz bardziej dokucza choroba. Tym niemniej w razie potrzeby i problemów z kontaktem (bo czasem trudno się z nimi skontaktować) mogę spróbować wyszperać jakieś numery telefonów.
Z folkowo-szantowych klimatów proponuję (jak będę na lepszych internetach to zalinkuję co nieco):
- Strays
- Stout
- Z Dala Od Zgiełku
- Duan
a jak chcecie duży show i nie macie co zrobić z kasą to oczywiście w każdej chwili Beltaine (jeśli nie jadą znowu do Włoch czy innej Kanady w tym terminie to są do sprowadzenia).