VII Rawski Dzień RPG
VII Rawski Dzień RPG
Hejka to juz kolejny raz organizujemy DZIEN RPG,m który odbedzie sie 19 lutego w Gimnazjum nr 2
Jak zwykle sesje, planszówki, prelekcje, konkursy.
A może by tak coś nowego???
Podrzucajcie pomysły co chcielibyście zobaczyc na dniu
Jak zwykle sesje, planszówki, prelekcje, konkursy.
A może by tak coś nowego???
Podrzucajcie pomysły co chcielibyście zobaczyc na dniu
Ostatnio zmieniony 08 lut 2016, 17:49 przez Kabira, łącznie zmieniany 1 raz.
Zróbmy to zanim do nas dotrze, że to bez sensu..
- Dżuls
- Hamierykański tomahawek
- Kontakt:
Re: VII Rawski Dzień RPG
Z pomysłami tak średnio ale mogę się zająć konkursami albo planszówkami. Ewentualnie połączyć jedno z drugim
-Siedzicie w karczmie. Karczma płonie. Umieracie.
Może kalambury o tematyce RPG?
Whatever you,
Decide to do,
Make sure it,
Makes you happy.
Decide to do,
Make sure it,
Makes you happy.
- Dżuls
- Kontakt:
Hmmm.. No w sumie może być. Popieram
Może jakieś prelekcje? I może nie tylko RPG, ale też fantastyka, czy hobby bądź coś. By zainteresować ludzi promować jakąś aktywność umyslowo-fizyczną?
P.S. Prelekcje o broni w średniowieczu w wykonaniu Lonia są zawsze na propsie
P.S. Prelekcje o broni w średniowieczu w wykonaniu Lonia są zawsze na propsie
Amor patriae nostra lex
Może więcej konkursów narracyjnych, przygotować jakieś scenki i dać do odegrania.
ew. zamiast scenek, jakieś charakterystyczne postacie do odegrania przygotować, krótki opis danej postaci, jakieś wady zalety etc i niech gracze odgrywają.
Ps. Niestety z racji sesji nie będę wstanie przygotować tego. Nawet nie wiem czy zdążę dotrzeć na sesje.
ew. zamiast scenek, jakieś charakterystyczne postacie do odegrania przygotować, krótki opis danej postaci, jakieś wady zalety etc i niech gracze odgrywają.
Ps. Niestety z racji sesji nie będę wstanie przygotować tego. Nawet nie wiem czy zdążę dotrzeć na sesje.
- Dżuls
- Kontakt:
Moim zdaniem pomysł dobry, tylko z tego co pamiętam to niewiele osób ostatnio chciało brać w tym udział. Można z tego zostawić no opisy postaci lub miejsca bo to jednak też wymaga jakotakiej umiejętności choćby dobierania słów w odpowiedni sposób, korzystania z odbioru innych zmysłów poza wzrokiem i słuchem. A odgrywanie postaci to tak na dobrą sprawę tylko talent i gra aktorska co według mnie jest dużo łatwiejsze niż stworzenie pięknego, barwnego i przy tym dosyć krótkiego opisu.Kizior pisze:Może więcej konkursów narracyjnych, przygotować jakieś scenki i dać do odegrania.
- Jankoś
- Boski Arcyrozjebca +k1200
- Kontakt:
Ja będę kontrowersyjny i powiem ,że chciałem żeby Dni RPG skupiały się tylko na RPG. Przede wszystkim sesje ,ewentualnie prezentacje systemów ,które będą grane i tyle. Ewentualnie jakiś konkurs odgrywania.
Dobra sesja trwa 4-5 h licząc jeszcze tworzenie postaci, wprowadzenie. Szkołę mamy na 6h ,z tym ,że trzeba jeszcze posprzątać itd. Ja na dniu RPG nigdy nie mogę skończyć sesji w tym czasie bo zaczynamy koło 16 grać. Być może to tylko mój problem ,ale daję pod rozwagę.
Na planszówki mamy inne eventy:Gramy!!! ,Topogranie ,Klub. Nie mieszajmy tego.
Fajnie byłoby dotrzeć do innych MG i systemów niż zwykle ,ale wiem ,że będzie to trudne bo nikt z osób pracujących nie dotrze na 14 w piątek.
Dobra sesja trwa 4-5 h licząc jeszcze tworzenie postaci, wprowadzenie. Szkołę mamy na 6h ,z tym ,że trzeba jeszcze posprzątać itd. Ja na dniu RPG nigdy nie mogę skończyć sesji w tym czasie bo zaczynamy koło 16 grać. Być może to tylko mój problem ,ale daję pod rozwagę.
Na planszówki mamy inne eventy:Gramy!!! ,Topogranie ,Klub. Nie mieszajmy tego.
Fajnie byłoby dotrzeć do innych MG i systemów niż zwykle ,ale wiem ,że będzie to trudne bo nikt z osób pracujących nie dotrze na 14 w piątek.
"Rava urbs mea,societas "Secures" vita mea"
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
+ nie wydaje mi się żeby na dni rpg'ie przychodziło aż tyle osób żeby robić nawet kilka konkursów
- klasycznie prelekcje i sesje a reszte pomysłów dajcie na ferie
Gdy zapomnisz jak żyć człowieku:
Wikingowie dzień pracy rozpoczynali od kawy i lucky strike`a.
a potem szli gwałcić, palić i mordować.
- Jankoś
- Boski Arcyrozjebca +k1200
- Kontakt:
Zgadzam się z Prospektem.
"Rava urbs mea,societas "Secures" vita mea"