Rozbił się prezydencki samolot

Tutaj będzie wieści wszelakie można przeczytać.
Sąsiad
Wikingowski überaxe
Wikingowski überaxe

Re: Rozbił się prezydencki samolot

Post autor: Sąsiad »

Sadam, bój się Boga. Kto miałby to robić i po co? Ostatnią rzeczą, jakiej chciałaby Rosja jest zorganizowanie zamachu na polskie władze w momencie, kiedy zmierzają one do Katynia, który dla władz rosyjskich i społeczeństwa w konsekwencji jest sprawą bardzo wstydliwą i drażliwą. Katastrofa przykuwa uwagę całego świata, padają pytania, po co tam lecieli i niewygodne dla Rosji karty historii stają się częścią światowego dziedzictwa, choćby na jakiś czas, bo potem połowa i tak zapomni. Gdzie motyw? Usunięcie Kaczyńskiego kilka miesięcy przed odejściem z urzędu, bo szanse na reelekcję miał znikome? Również odpada.
Jedynym dopuszczalnym motywem jest czynnik ekonomiczny, czyli "kto mógł na tym zarobić, ile i w jakiej perspektywie czasowej". Jak znajdziesz coś na ten temat na zagranicznych forach, wrzucaj. Na takie dywagacje jak powyżej szkoda czasu.
"Kiedyś obudzicie się ze zdziwieniem, że dymają was z każdej strony na zmiany. Raz dobre, raz lepsze".
Awatar użytkownika
^sadam
Katowski No. 666
Katowski No. 666
Kontakt:

Post autor: ^sadam »

W sumie racja, założenie dosyć pokrętne. Może i racja, że to jedna wielka ściema, ale nigdy nie można być niczego pewnym :twisted:. Chciałem po prostu, żebyście o tym wiedzieli :P. Jak czegoś nowego się dowiem, to dam znać. Dziękuję, dobranoc.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jankes
Katowski No. 666
Katowski No. 666

Post autor: Jankes »

Prokurator Generalny dzisiaj na konferencji prasowej oświadczył, że będą analizowane wszystkie dostępne źródła, nawet te filmiki na You Tube. Poczekajmy więc z ocenami do zakończenia oficjalnego śledztwa. Żadne władze nie mogą rzucać pochopnych oskarżeń, jeśli nie ma do tego konkretnych dowodów. Rosjanie jak do tej pory zachowują się bez zarzutu. A te filmiki obejrzałem i nic szczególnego nie zobaczyłem. Może się mylę,ale każdy widzi to co chcę zobaczyć Sadamie.
Bardziej bulwersujące dla mnie jest to,że w czasie pogrzebu pary prezydenckiej w Krakowie, prezydent usa grał sobie w golfa.( nie poprawiać usa), tymczasem wielu dzielnych ludzi w tym Prezydenci Rosji, Gruzji i innych państw mimo "tak niebezpiecznych warunków",dotarli do Polski.
Wielkie Dzięki Im Za To.
PS.
W tym samym dniu odbywały się imieniny królowej Danii.
Nikt nie jest doskonały.
Gary
Cuś na kształt tasaka
Cuś na kształt tasaka

Post autor: Gary »

Jak zwykle cholera :roll: Saddam na temat Rosji niewiele wiesz tyle Ci chłopcze rzeknę kto tam bywał lub bywa może mówić ja blagiat jednak rozpoznam.Niestety przyznam iż zawiodłem się na mym kraju i jego mieszkańcach a w szczególności mediach powiem Wam iż po cichu liczyłem że nieco się poprawi jednak niestety jak powiedział kiedyś mój rosyjski drug WY RAFAL TOLKA MALINKIJE DURAKI SZTO DUMAJU BOLSZA MNOGA WY TOLKA POLAKI NICIEWO MNOŻNA i cytując dalej (oby mu się parasol w rzyci otworzył)Żirinowskiego Polska to najtańsza dziwka w Europie choć cała ma Polskość i miłość do tego kraju i tej historii krzyczy NIEEEEE! mają Ci ludzie dużo racji a winy szukajmy w nas bo to MY tworzymy ten naród ten kraj i taką właśnie POLSKĘ.Co do owych delegacji które to nie dotarły na uroczystości do Krakowa to pokazali nam jak bardzo możemy liczyć czy gdzie nasze miejsce w szyku na zachód Europy czy Stany normalnie 1939rok mi się przypomina.Kończąc lepiej mieć starego i znanego wroga Rosję niż liczyć na fałszywych przyjaciół z zachodu
Awatar użytkownika
Mardock
Wikingowski überaxe
Wikingowski überaxe

Post autor: Mardock »

Sadam...Jesteś pocieszny :)

Myślę,że możemy już powrócić do starego wyglądu forum.
O o!
Awatar użytkownika
Dziczek
Hamierykański tomahawek
Hamierykański tomahawek
Kontakt:

Post autor: Dziczek »

dessmon pisze:Wielka strata dla Polski.
Tragedia pod względem militarnym, politycznym i ludzkim w końcu tak dużo osób straciło życie.

Ale Wawel ??
Obok Piłsudskiego ??
Za co ??
Disgrace !!
Dziwisz ??
Ja też dziwie !!

ze spoznionym zaplonem ale tez popieram
Obrazek

Amasa kajooo Tęcza!!!!
Sąsiad
Wikingowski überaxe
Wikingowski überaxe

Post autor: Sąsiad »

"Kiedyś obudzicie się ze zdziwieniem, że dymają was z każdej strony na zmiany. Raz dobre, raz lepsze".
Awatar użytkownika
Rijel
Boski Arcyrozjebca +k1200
Boski Arcyrozjebca +k1200

Post autor: Rijel »

Sąsiad pisze:Kto miałby to robić i po co? Ostatnią rzeczą, jakiej chciałaby Rosja jest zorganizowanie zamachu na polskie władze w momencie, kiedy zmierzają one do Katynia, który dla władz rosyjskich i społeczeństwa w konsekwencji jest sprawą bardzo wstydliwą i drażliwą. Katastrofa przykuwa uwagę całego świata, padają pytania, po co tam lecieli i niewygodne dla Rosji karty historii stają się częścią światowego dziedzictwa, choćby na jakiś czas, bo potem połowa i tak zapomni. Gdzie motyw? Usunięcie Kaczyńskiego kilka miesięcy przed odejściem z urzędu, bo szanse na reelekcję miał znikome? Również odpada.
Jedynym dopuszczalnym motywem jest czynnik ekonomiczny, czyli "kto mógł na tym zarobić, ile i w jakiej perspektywie czasowej". Jak znajdziesz coś na ten temat na zagranicznych forach, wrzucaj. Na takie dywagacje jak powyżej szkoda czasu.
Sam to co piszesz wielokrotnie mówiłem. Tylko czy nie popełniamy typowego błędu - jako ludzie rozsądni ( :P ) apriorycznie zakładamy ten rozsądek u innych?
Gdy nadejdzie dzień sądu najładniejszy z najładniejszych przyzwie zapomnianych. W lewą dłoń weźmie on magiczne figury, w prawicy będzie dzierżył księgę złą i słowami swymi sprawi że klan bez nazwy z popiołów powstanie.
Awatar użytkownika
Wiś
Wikingowski überaxe
Wikingowski überaxe

Post autor: Wiś »

Ale od takiego założenia nie możemy uciec. Bo jeśli zakładamy, że władzę rosyjskie "usunęły" Kaczyńskiego dla któregokolwiek z wymienionych wyżej powodów to najlepszą rzeczą jaką możemy zrobić to zamknąć się na terenie makiety Jeżowa i nie wychodzić przez parę pokoleń. Ja tam wolę wierzyć w bardziej losowe przyczyny tej katastrofy, pod wszystko można podciągnąć spiskową teorię dziejów. Tylko po co?
Awatar użytkownika
^sadam
Katowski No. 666
Katowski No. 666
Kontakt:

Post autor: ^sadam »

No przecież ja o tym na samym początku mówiłem, lol. Znawcą nie jestem, ale to było nie możliwe po prostu. Poza tym piloci są szkoleni na wypadek awaryjnych lądowań. Tym bardziej, że to był "miękki" las, a nie teren zabudowany. Chciałbym, żeby w końcu prawda wyszła na jaw.
Obrazek
ODPOWIEDZ