Multimedia związane z Toporami

Tutaj będzie wieści wszelakie można przeczytać.
Awatar użytkownika
Jankoś
Boski Arcyrozjebca +k1200
Kontakt:

Multimedia związane z Toporami

Post autor: Jankoś »

Chciałbym prosić HtotShota o stworzenie mechanizmu przesyłania filmów ,zdjęć ,tekstów ,mp3 ,ogólnie wszystkiego związanego z historią Toporów na nasz serwer.
Wszystkich innych natomiast o przesyłanie kiedy już HOtShot napisze jak tych materiałów. Prosiłbym też o opisanie co to za wydarzenie i kiedy mniej więcej się odbyło.
"Rava urbs mea,societas "Secures" vita mea"

Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
Awatar użytkownika
Hunter
Kontakt:

Re: Multimedia związane z Toporami

Post autor: Hunter »

jako ze wykupilem ostatnio skill "Przewidywanie przyszlosci" to musze to powiedziec:
Dobra niech wam bedzie ja zrobie ten mechanizm :P
Awatar użytkownika
Jankoś
Kontakt:

Post autor: Jankoś »

Hunterze kiedy mogę się tego mechanizmu spodziewać?
"Rava urbs mea,societas "Secures" vita mea"

Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
Awatar użytkownika
Hunter
Kontakt:

Powiem ci tylko ze niestety na pewno nie w tym tygodniu. Postaram sie znalezc troche czasu w przyszlym.
Awatar użytkownika
Hunter
Kontakt:

P.S.
Ogolnie moze powiem jak wyglada sytuacja.
Ze wzgledu na rozne ograniczenia techniczne moze byc trudno (albo sie nie udac) zrobic taki mechanizm ktory pozwoli na wysylanie np filmow na serwer przez strone internetowa.
Jednak po Toporiadzie ostatniej byla zrobiona instrukcja jak wrzucac fotki przez FTP no i jakos te fotki sie zebralo.
Mozna zrobic taka instrukcje do nowego serwera, a juz do jakiejs wersji ostatecznej doprowadzane by to bylo oddzielnie (na strone internetowa np ja).
Ma to o tyle sens, ze instrukcje moge zrobic np juz dzis, wiec materialy moglyby juz byc wrzucane. A ich pobieranie byloby prostrze niz wrzucanie. To odnosnie wykorzystania jakiegokolwiek. A odnosnie wykorzystania na stronie to i tak po wrzucaniu przez taki ogolny mechanizm (gdzie nie przewidze co tam moze sie znalezc i musze dopuscic wszystko) musialbym je obrabiac i wrzucac od nowa na rozne sposoby w zalerznosci od tego co to by bylo.
Taki mechanizm sens ma tylko i wylacznie taki ze bylo by latwiej osobie wrzucajacej i to tez wcale nie koniecznie bo moglyby pojawiac sie dodatkowe problemy.

Wydaje mi sie ze skoro FTP jako tako sie sprawdzilo wlasnie po ostatniej Topo to i teraz moznaby w ten sposob to rozwiazac.
Awatar użytkownika
Skner
Postrach tajgi
Postrach tajgi

Post autor: Skner »

ja się nie znam na tych sprawach... ale na tym emo noobowskim NK maja taki mechanizm to może da się to jakoś skopiować czy coś podpatrzeć..
a ja klade lahe nato czy zygasz na widok moich błeduw ortograficznych... jesli umiesz je wylapac znaczy ze umiesz odczytac sens tego co napisalem bo gówno i guwno zawsze śmierdzi tak samo
Awatar użytkownika
Hunter
Kontakt:

1. Nad emo nubowska nasza klasa siedzi sztab ludzi, ktorzy nic innego nie maja do roboty bo to ich praca.
2. zapewne sa wsrod nich osoby ktore maja duuuuuzo wieksza wiedze i doswiadczenie ode mnie
3. maja swoje (fizycznie) serwery z ktorymi moga robi co im sie tylko zechce, ja z toporowym niestety wszystkiego zrobic nie moge.
4. na emo nubowskiej naszej klasie mozesz se wyslac tylko zdjecie. Z takim czyms niema problemu. baaa takie cos to ja mam zrobione swoje i nawet dziala i nawet na stronie toporow :P tylko ze moze ktos by chcial wrzucic mp3, moze cos z worda, a moze filmik. w sumie nawet z tym na upartego duzego problemu by nie bylo (choc maly juz sie pojawia z pozniejszym wyswietlaniem tego i sciaganiem). najgorzej ze filmik moze zajmowac 10mb a moze 200mb. A serwer taki plik moze przyjac a moze nie przyjac. A lacze osoby wysylajacej moze to wyslac ale wcale nie musi. A problem moze sie pojawiac np juz przy plikach 5mb (mp3 juz moze wtedy np nie wejsc).

Nawet jakby wszystkie te problemy wyeliminowac, to i tak nie bedzie to sie nadawalo do niczego oprocz pobrania przez osoby ktore potem beda to do czegos uzywac (nie nada to sie napewno do pelnoprawdej w zaden sposob publikacji w internecie).
No i oczywiscie moj czas. Troche go potrzeba zeby cos takiego zrobic.

A przy ftp jest tyko jeden problem - polaczyc sie z nim.
Awatar użytkownika
Skner
Postrach tajgi
Postrach tajgi

Post autor: Skner »

nie rozumie....

to będzie czy nie będzie??
a ja klade lahe nato czy zygasz na widok moich błeduw ortograficznych... jesli umiesz je wylapac znaczy ze umiesz odczytac sens tego co napisalem bo gówno i guwno zawsze śmierdzi tak samo
ODPOWIEDZ