Witajcie, mam do was ogromną prośbę. Potrzebne są płytki krwi i krew grupa 0Rh+, dla mamy mojej koleżanki, która cierpi na białaczkę. Jeśli ktoś z was mógłby oddać to byłabym bardzo wdzięczna.
Przed oddaniem krwi należy zaznaczyć dla kogo i w którym szpitalu leży: Maria Grzelak szpital im. Kopernika w Łodzi.
Płytki można oddawać co 6 tygodni (można też jednorazowo).
Jeśli będziecie oddawać to napiszcie, muszę wiedzieć orientacyjnie ile osób.
Potrzebna krew
Potrzebna krew
la la la alko-ninja!
Re: Potrzebna krew
Ja chętnie bym oddał, ale ani nie ma w Rawie jak w najbliższym czasie, ani nie mam grupy 0 Rh+ ( mam A Rh -).
"Ludzie nigdy z takim przekonaniem i z taką radością nie angażują się w czynienie zła jak wówczas, gdy czynią to z pobudek religijnych".
-Blaise Pascal
-Blaise Pascal
Loniu mi tłumaczył, że obojętnie jaka grupa krwi i obojętne czy oddajesz krew całą, czy płytki, do chorego trafia właściwa krew, a im musi się zgadzać stan jednostek.
Możesz oddać w dowolnym mieście w Polsce, jeśli wpiszesz osobę w deklaracji to krew trafi do tej osoby.
Możesz oddać w dowolnym mieście w Polsce, jeśli wpiszesz osobę w deklaracji to krew trafi do tej osoby.
la la la alko-ninja!
Potwierdzam wszystko.
Oddane
"Ludzie nigdy z takim przekonaniem i z taką radością nie angażują się w czynienie zła jak wówczas, gdy czynią to z pobudek religijnych".
-Blaise Pascal
-Blaise Pascal