Sesje na Toporiadzie
- Hotshot
- Postrach tajgi
- Kontakt:
Re: Sesje na Toporiadzie
Hotshot Biały
-
- Cuś na kształt tasaka
- Kontakt:
Niestety, przy aktualnych zasobach weny i czasu nie jestem w stanie potwierdzić prowadzenia sesji w Adeki. Nie wykluczam tego, ale jeżeli mi się uda, to pewnie będę ją dopisywał dopiero na konwencie czy jakoś tak...
Sesja w ŚM oczywiście się odbędzie.
Sesja w ŚM oczywiście się odbędzie.
Wódki nie pijam, ja nią duszę dezynfekuję!
- Jankoś
- Boski Arcyrozjebca +k1200
- Kontakt:
Zawisza pisze:Szanowni organizatorzy(I Ty Sunie)jeżeli chcecie to mogę poprowadzić tego Cyberpinka-He He!!!
W takim razie jednak poproszę Zawiego o dwie sesje.
"Rava urbs mea,societas "Secures" vita mea"
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
Zgłosiłem sesję:
Edit: co do posty niżej - w l5k gram 9 lat
tytuł - "Chłodne oświadczyny"
system L5K 3ed
czas trwania 4 godz
postacie graczy - dowolny klan - przygoda nie tylko dla bushi/wojowników
liczba graczy max - 4 osoby
zapewniam kilka gotowych kat postaci
mogą grać "pierwszaki"
Opis:
Zimowy dwór jednego z pomniejszych klanów szykuje się do wielkiej uroczystości, która staje się główna osią intryg prowadzonych przez możnych Rokuganu. Czy graczom mający delikatną misję uda się przynieść swojemu klanowi honor i zwiększyć jego wpływy?
Możliwe zapisy przed Toporiadą moje gg: : 7182721
gracze:
1. Sadam
2.
3.
4.
Edit: co do posty niżej - w l5k gram 9 lat
tytuł - "Chłodne oświadczyny"
system L5K 3ed
czas trwania 4 godz
postacie graczy - dowolny klan - przygoda nie tylko dla bushi/wojowników
liczba graczy max - 4 osoby
zapewniam kilka gotowych kat postaci
mogą grać "pierwszaki"
Opis:
Zimowy dwór jednego z pomniejszych klanów szykuje się do wielkiej uroczystości, która staje się główna osią intryg prowadzonych przez możnych Rokuganu. Czy graczom mający delikatną misję uda się przynieść swojemu klanowi honor i zwiększyć jego wpływy?
Możliwe zapisy przed Toporiadą moje gg: : 7182721
gracze:
1. Sadam
2.
3.
4.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, 18:14 przez Nurgling, łącznie zmieniany 2 razy.
5 minut planowania oszczędza 2 godziny pracy
-
- Zemsta neandertala
Jestem Shadus. Gracze Lineage 2 mogą mnie kojarzyć z pewnej opowieści o wszechpotężnym paladynie. Sesje prowadzę od jakiś 5 lat. Tak jak w zeszłym roku chce poprowadzić sesje. Jednak tym razem bardziej zaufać słowom niż rzutom kości..
Sesja Storytelling w świecie Wybrzeża Miecza bazujące na DnD 3.5 pt: "Zguba" by Shadus
czas rozgrywki: nieokreślony
liczba graczy: >5
wiek i wprawa graczy nie maja znaczenia
karty postaci zapewniam ja
Budząc się w niewielkim pomieszczeniu w którym panuje zaduch dostrzegasz jedynie cztery klapy, po jednej na ściany, podłogę i sufit. Nie pamiętasz jak się tu znalazłeś. Ostatnie co utkwiło Ci w pamięci to rzeka. Skąd się tu wziąłeś, co Cię czeka i jak się wydostać... to pozostaje tajemnicą
Sesja Storytelling w świecie Wybrzeża Miecza bazujące na DnD 3.5 pt: "Zguba" by Shadus
czas rozgrywki: nieokreślony
liczba graczy: >5
wiek i wprawa graczy nie maja znaczenia
karty postaci zapewniam ja
Budząc się w niewielkim pomieszczeniu w którym panuje zaduch dostrzegasz jedynie cztery klapy, po jednej na ściany, podłogę i sufit. Nie pamiętasz jak się tu znalazłeś. Ostatnie co utkwiło Ci w pamięci to rzeka. Skąd się tu wziąłeś, co Cię czeka i jak się wydostać... to pozostaje tajemnicą
Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 08:15 przez Shadus, łącznie zmieniany 1 raz.
- savarian
- Postrach tajgi
- Kontakt:
Hm... Zakładam, że pomieszczenie jest czworoboczne (a na pewno więcej niż dwuboczne) więc jeśli są klapy po jednaj na każdą ze ścian, jedna na podłodze i jedna na suficie to jakby nie patrzeć w pomieszczeniu jest 6 klap a nie 4 ;p Taki Cube...Shadus pisze: Budząc się w niewielkim pomieszczeniu w którym panuje zaduch dostrzegasz jedynie cztery klapy, po jednej na ściany, podłogę i sufit. Nie pamiętasz jak się tu znalazłeś. Ostatnie co utkwiło Ci w pamięci to rzeka. Jak się tu znalazłeś, co Cię czeka i jak się stąd wydostać... to pozostaje tajemnicą
"Na harfach morze gra;
Kłębi się rajów pożoga;
I słońce, mój wróg słońce;
wschodzi wielbiąc Boga!"
Kłębi się rajów pożoga;
wschodzi wielbiąc Boga!"
Zakładając, że pomieszczenie ma kształt stożka, czyli ściany są jednocześnie sufitem, to wtedy ilość klap może wynieść 4
Jędrzej "Cadogan" Maciejczyk - Toporowy Przyjaciel
Zakladajac ze pomieszczenie to kula, to wtedy sufit, podloga i sciany to jedna wielka klapa ^^ Mozna zawsze ta klapa podzielic na 4 czesci, to wtedy beda 4 klapy, ale rowniez mozna ja podzielic na X czesci, wiec bedzie wtedy X kalp
Czekamy az ktos napisze rownanie ^^
Czekamy az ktos napisze rownanie ^^
- savarian
- Postrach tajgi
- Kontakt:
Teorie ze stożkiem i kulą odpadają, gdyż autor wyraźnie napisał, ze są ściany i klapa przypada jedna na ścianę. Minimalnie więc wypada 5 klap (graniastosłup foremny) a max. n klap. (Odrzuciłem z mojego rozumowania pomysł z ostrosłupem foremnym (kształt jak kostka k4) gdyż autor wyraźnie zaznaczył też, że pomieszczenie ma i sufit i podłogę.
W każdym razie sesja intryguje już po samym opisie
W każdym razie sesja intryguje już po samym opisie
"Na harfach morze gra;
Kłębi się rajów pożoga;
wschodzi wielbiąc Boga!"
Kłębi się rajów pożoga;
wschodzi wielbiąc Boga!"
Niby tak, ale, ze wyobraznia nie zna granic to kazda figure pod to mozna podczepic ^^