każdy kto na koniec roku rozlicza sie z naszym państwem i oddając swoją krwawice np na autostrady,szpitale nowe auto prezydenta, może przekazać 1% swojego podatku na : fundacje, STOWARZYSZENIA, domy dziecka itd.
Nie wiem jak dokładnie to działa... ale działa i nie jest nawet takie trudne trzeba tylko coś tam w picie zaznaczyć i podać numer konta
Dlatego jeśli ktoś z nas wie więcej na ten temat to niech sie swą wiedzą podzieli w tym temacie.
1% dla Toporów
1% dla Toporów
a ja klade lahe nato czy zygasz na widok moich błeduw ortograficznych... jesli umiesz je wylapac znaczy ze umiesz odczytac sens tego co napisalem bo gówno i guwno zawsze śmierdzi tak samo
Re: 1% dla Toporów
Z tego co wiem to istnieje specjalna lista stowarzyszeń, fundacji itp. na które można przekazać owy podatek , więc Topory raczej na tej liście nie figurują
Musi to byc tzw. organizacja użyteczności publicznej ... czyli nasze stowarzyszenie odpada.
A żeby Was pokręciło, a żeby Wam orzeszki spuchli !!!
postaram sie dowiedzieć u kogos co zna sie na tym czy można czy nie można
a ja klade lahe nato czy zygasz na widok moich błeduw ortograficznych... jesli umiesz je wylapac znaczy ze umiesz odczytac sens tego co napisalem bo gówno i guwno zawsze śmierdzi tak samo
k8 dobrze rzecze. Żeby móc dostawać taki 1% trzema mieć nadany status (coś jak bonusowe słoneczko na gg za rozsyłanie łańcuszków ) organizacji pożytku publicznego.
Żeby taki status otrzymać trzeba spełnić kilka wymagań, a dwa z nich wykluczają Topory:
- Trzeba prowadzić działalność statutową polegającą na pomocy ludziom którym jest źle w życiu.
- Musi to być jedyna działalność statutowa organizacji.
Odsyłam do ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie, szczególnie Art. 20:
http://www.pozytek.gov.pl/Ustawa,o,dzia ... e,405.html
Żeby taki status otrzymać trzeba spełnić kilka wymagań, a dwa z nich wykluczają Topory:
- Trzeba prowadzić działalność statutową polegającą na pomocy ludziom którym jest źle w życiu.
- Musi to być jedyna działalność statutowa organizacji.
Odsyłam do ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie, szczególnie Art. 20:
http://www.pozytek.gov.pl/Ustawa,o,dzia ... e,405.html
Takie procęcik nieźle by nas wspomógł ale niestety Sknerusie to nie przejdzie.
no cuż chciałem dobrze..