Źródło: Informator konwentowy
Opracowanie tendencyjne: Ślimak
Zestawienie konwentów które oceniło co najmniej 10 osób, które jak do tej pory odbyły się w 2008 roku:
(Nazwa, ocena, ilość ocen)
Pyrkon - 4.71/28 (Poznań)
Constar 2008 - 5.06/78 (Kraków)
Porytkon II - 5.06/32 (Sosnowiec)
Avangarda 2008 - 5.13/16 (Warszawa)
Toporiada 2008 - 5.82/11
Fornost - 5.41/17 (Stary Sącz)
U-BOT 2008 - 3.82/17 (Łódź)
Żeby było śmieszniej: żaden konwent mający więcej niż 2 oceny nie przebił Topo, do mojej klasyfikacji nie załapał się zarówno Polcon jak i Zahcon (mniej niż 10 głosów). Toporiadę pobiły cztery konwenty z oceną 6 - na trzy z nich głosowała 1 osoba na jeden z nich dwie osoby. Konwenty które widnieją obok nas mają budżet w wysokości od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy złotych. Budżet Toporiady w tym roku wynosił niewiele ponad trzy tysiące złotych.
Ciekawostka
- Ślimak
- Conan™ Seria Limitowana
- Kontakt:
Ciekawostka
Religion is like a penis. It's fine to have one and it's fine to be proud of it, but please don't whip it out in public and start waving it around... and PLEASE don't try to shove it down my child's throat.
Re: Ciekawostka
Można? Można Naprawdę nasz konwent zaczyna wymiatać. Kurcze, fajnie.
Podpisy są fajne, więc mam i ja.
Nie chce być malkontentem ale powiedzmy sobie szczerze: ile osób bezpośrednio zaangażowanych w organizację Toporiady oddało głos? 7? 8? 9?
Rozumiem że to wielkie wyróżnienie Toporiady na tle innych konwentów lecz nie wierzmy do końca w taką statystykę... Po Toporiadzie śledziłem komentarze na różnych serwisach i o ile mnie pamięć nie myli przewijały się ciągle te same nicki: Dzika, Shila, Jankoś, Ślimak (tak przynajmniej kojarzę, nie będę sprawdzał, to nie jest najważniejsze w tym temacie).
Czy z wystawianiem ocen na kalendarzu było podobnie?
Rozumiem że to wielkie wyróżnienie Toporiady na tle innych konwentów lecz nie wierzmy do końca w taką statystykę... Po Toporiadzie śledziłem komentarze na różnych serwisach i o ile mnie pamięć nie myli przewijały się ciągle te same nicki: Dzika, Shila, Jankoś, Ślimak (tak przynajmniej kojarzę, nie będę sprawdzał, to nie jest najważniejsze w tym temacie).
Czy z wystawianiem ocen na kalendarzu było podobnie?
Kto gra w RPG, żyje podwójnie
- Ślimak
- Kontakt:
Nie chcę być malkontentem ale tak sama sytuacja,jak sądzę tyczyła się większości konwentów ocenianych w IK - może za wyjątkiem tych które miały ponad 20 głosów, których było aż 3.
Ja głosowałem owszem ale mój głos znacznie zaniżył statystykę Wbrew pozorom sądzę, że te głosy oddawała ekipa z Piotrkowa, Skierniewic, Shila możliwe, że Armia Goblinów - spośród nas to na IK raczej udziela się tylko Jankoś, ja, Dziczek ew. Kraszan. to masz 4 na 11 z czego ja dałem 5 (to jest nawet poniżej średniej konkurencji).
Nie zapominaj, że Shila jest naszym gościem, a nie osobą bezpośrednio zaangażowaną w organizację Toporiady. Czasy kiedy Toporiada była imprezką Toporów skończyły się wraz z Topo 2007.
Ja głosowałem owszem ale mój głos znacznie zaniżył statystykę Wbrew pozorom sądzę, że te głosy oddawała ekipa z Piotrkowa, Skierniewic, Shila możliwe, że Armia Goblinów - spośród nas to na IK raczej udziela się tylko Jankoś, ja, Dziczek ew. Kraszan. to masz 4 na 11 z czego ja dałem 5 (to jest nawet poniżej średniej konkurencji).
Nie zapominaj, że Shila jest naszym gościem, a nie osobą bezpośrednio zaangażowaną w organizację Toporiady. Czasy kiedy Toporiada była imprezką Toporów skończyły się wraz z Topo 2007.
Religion is like a penis. It's fine to have one and it's fine to be proud of it, but please don't whip it out in public and start waving it around... and PLEASE don't try to shove it down my child's throat.
Shilka tylko skomentowała, nie oceniała, niestety :/
A komentowałam, bo dostałam na gg od Jankosia linki, w których były jakieś informacje czy recenzje Topo no to i napisałam parę słów, a co!
A komentowałam, bo dostałam na gg od Jankosia linki, w których były jakieś informacje czy recenzje Topo no to i napisałam parę słów, a co!
Nie chodzi mi o wykłócanie się. Nawet nie chodzi mi o dyskutowanie i udowadnianie że ankieta ta nie niesie za sobą żadnej treści. Po prostu chce zwrócić uwagę na fakt że jest ona mało obiektywna.
P.S. Nie mogłeś dać 5 ponieważ lista ocen wygląda następująco: 10x6; 1x4
P.S. Nie mogłeś dać 5 ponieważ lista ocen wygląda następująco: 10x6; 1x4
Kto gra w RPG, żyje podwójnie
- Ślimak
- Kontakt:
To może dałem 4
Ta ankieta niesie ze sobą tyle treści co wszystkie inne ankiety - każdy głosuje na swoje, dla mnie najlepszą ankietą są wrażenia z Toporiady spisane przez naszych gości a to powyżej to tak jak w tytule... ciekawostka
Ta ankieta niesie ze sobą tyle treści co wszystkie inne ankiety - każdy głosuje na swoje, dla mnie najlepszą ankietą są wrażenia z Toporiady spisane przez naszych gości a to powyżej to tak jak w tytule... ciekawostka