Z.K.C - Zawsze Kurwa Coś!!
- Hotshot
- Postrach tajgi
- Kontakt:
Re: Z.K.C - Zawsze Kurwa Coś!!
wlasnie w tym rzecz, bo moze i sie modlil, ale np przez moment pomyslal, ze mu sie nie uda, zwatpil itd i juz dupsko blade i pryszczate
Hotshot Biały
Re: Z.K.C - Zawsze [brak kultury] Coś!!
Jesli sie o cos modlisz i blagasz jakas sile wyzsza o to, tzn ze tak naprawde myslisz ze niemozliwym jest ze sie tak stanie
Czy myslisz negatywnie 
Wmawiasz sobie, ze moze wreszcie sie uda ale tak naprawde wychodzisz z zalozenia ze ni chuja.
Jesli bys mial pozytywne podejscie i bylbys przekonany, ze ci sie uda, to poco bys sie o to modlil? ;]

Wmawiasz sobie, ze moze wreszcie sie uda ale tak naprawde wychodzisz z zalozenia ze ni chuja.
Jesli bys mial pozytywne podejscie i bylbys przekonany, ze ci sie uda, to poco bys sie o to modlil? ;]
Sadi, Sav ma rację, zmień dilera
Prawa Murphy'ego to żart, więc dorabianie do nich filozofii (przez muchę) jest niepoważne
Tak btw. myślałem, że ten temat to też żart, ale chyba się pomyliłem.

Jędrzej "Cadogan" Maciejczyk - Toporowy Przyjaciel
Faktycznie ta rozmowa zrobiła się dziwnie poważna. Mam nadzieję, że na poważnie nikt nie bierze takich rzeczy jak ZKC czy OJPUS? 

Kto gra w RPG, żyje podwójnie
- ^sadam
- Katowski No. 666
- Kontakt:
Re: Z.K.C - Zawsze Kurwa Coś!!
Jasne, że to żart, Panowie
. Ta "poważna" dysputa to też nie na serio
.
No ale przecież przypadkowe czy nie... ZKC się zdarza
. Idąc dalej tym tropem, jeśli ktoś się modlił, nie znaczy, że wątpił albo wiedział, że się nie uda. Mógł mieć dobre nastawienie, ale dla świętego spokoju jeszcze "trzymał kciuki" albo powtarzał sobie w myślach, że "na pewno się uda". Takie rzeczy to nic innego jak prymitywna magia, świadome wykorzystanie i ukierunkowanie energii. Jeśli tyle milionów ludzi wierzy w 'Boga', to oddają cząstkę swojej energii, odciskają znak w jakimś równoległym świecie i sami tworzą to w co wierzą. Natomiast ktoś 'modlący' się zabiera cząstkę z tego wiadra z napisem 'Bóg'
. I tak to się kręci.
Cado.. Co ja Ci mam powiedzieć.. że aspirynę ćpam? Albo witaminę C przedawkowałem? Ja od dilera tylko TicTac'i biorę...

No ale przecież przypadkowe czy nie... ZKC się zdarza

Cado.. Co ja Ci mam powiedzieć.. że aspirynę ćpam? Albo witaminę C przedawkowałem? Ja od dilera tylko TicTac'i biorę...