Dokształcanie się z L5K czyli oglądanie Anime
- Jankoś
- Boski Arcyrozjebca +k1200
- Kontakt:
Dokształcanie się z L5K czyli oglądanie Anime
Wymyśliliśmy z Badi żeby ekipą L5K i nie tylko spotykać się i razem oglądać Anime w klimatach podobnych do L5K. Zaczynamy od Serei No Moribito. Proponowany termin to najbliższy poniedziałek. Jest ktoś chętny oprócz mnie i Badi??
"Rava urbs mea,societas "Secures" vita mea"
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
Re: Dokształcanie się z L5K czyli oglądanie Anime
Dam cynk w najbliższych dniach.
"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- daf
- Conan™ Seria Limitowana
To zależy od wielu czynników, pomysł spoko ale zobaczymy czy będę miał czas.
Ja nie lubię anime, ale w poniedziałek przyjdę i zweryfikuję swój pogląd. Jeśli mi się spodoba to będę starał się podbijać za każdym razem.
- Jankoś
- Kontakt:
Warto spróbować ja też uważałem ,że nie lubię dopóki nie obejrzałem tego.
Ja wbijam.
"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- ^sadam
- Katowski No. 666
- Kontakt:
Jeśli chodzi o doedukowanie się z zakresu L5K to polecam w pierwszej kolejności filmy Kurosawy. Genialnie oddają klimat i zachowanie ludzi średniowiecznej Japonii. Niektóre filmy z przymrużeniem oka zrobione, dużo pomysłów na same przygoda można wyciągnąć. Polecam "Straż Przyboczna" i kontynuacja "Sanjūrō - samuraj z nikąd", "Tron we Krwi" (na podst. "Makbeta"), Ran (na podst. "Króla Lear'a") oraz "Ukryta Forteca". Zaręczam, że z tych pozycji więcej wyniesiecie, niż z jakiegokolwiek anime .
Jeśli już chodzi o Anime to polecam w pierwszej kolejności Samurai Champloo (bardziej znośne na początek, bez zbędnych udziwnień) i serię Samurai 7 (zrobione na podstawie właśnie filmu Kurosawy Siedmiu Samurajów - pozycja obowiązkowa - tylko, że tu już bardziej fantastycznie i przerysowano).
Jeśli już chodzi o Anime to polecam w pierwszej kolejności Samurai Champloo (bardziej znośne na początek, bez zbędnych udziwnień) i serię Samurai 7 (zrobione na podstawie właśnie filmu Kurosawy Siedmiu Samurajów - pozycja obowiązkowa - tylko, że tu już bardziej fantastycznie i przerysowano).
Sadam, jestem w szoku .^sadam pisze:Zaręczam, że z tych pozycji więcej wyniesiecie, niż z jakiegokolwiek anime .
Gdy nadejdzie dzień sądu najładniejszy z najładniejszych przyzwie zapomnianych. W lewą dłoń weźmie on magiczne figury, w prawicy będzie dzierżył księgę złą i słowami swymi sprawi że klan bez nazwy z popiołów powstanie.
- ^sadam
- Katowski No. 666
- Kontakt:
Niby dlaczego ? Chodziło mi konkretnie o ten klimat zbliżony do L5K - to tylko filmy mogę polecić. Typowo samurajskiego anime chyba nie ma - tzn. takiego bez japońskich udziwnień, których z reguły nie ma w L5K.
- Jankoś
- Kontakt:
Proponuję 18 30 dzisiaj. To o 19 zaczniemy