Mardock pisze:
Czyli Ty i ja jako jeszcze niewykształceni nie dostali bysmy prawa głosu.
Owszem, jeszcze nie.. ale już niedługo. Uważam, że teraz wszystko w rękach młodych (czyt. jesteśmy przyszłością narodu

).
Mardock pisze:JKM brakuje charyzmy,zaplecza politycznego.Nie uwazam go a dobrego kandydata na fotel prezydenta.Z tekstami o pozbawieniu kobiet praw wyborczych byłby złym reprezentantem kraju i wystawił by nam 'piękne' świadectwo.
Zaplecza może ciut brakuje. Póki co widać, co mówi. Nie widać, co robi. Mimo wszystko działa, wbrew pozorom, ale tego nie widać, tak dobrze, jak u reszty. Kto chce, to zobaczy. Media nie są mu przychylne. Brak charyzmy? Tu się nie zgodzę. Mimo tego, jak czasami się wypowiada, jest on wiarygodny, mówi zrozumiałym językiem, nie zraża się porażkami. Co do aparycji i prezencji, to podczas happeningu w Warszawie gdzie palił flagi UE wyglądał jak don mafii, o niebo lepiej niż Komorowski, Tusk czy ten kurdupel Kaczyński. Siłę przebicia ma, tylko widocznie jego grupa docelowa jest zbyt mała.
@Rijel
Korwin-Mikke uważa, że przeciętna kobieta nie interesuje się polityką. - Chodzi o to, by głosowali tylko ci, co się znają na polityce - powiedział na antenie TVP1
.
Tak z tego wywnioskowałem i z Twojej wcześniejszej uwagi. Widocznie się myliłem. Teraz rozumiem, że nie będą głosować, ani kobiety, ani mężczyźni, tylko będzie monarchia. Tego póki co nie zrobi, skupmy się na tym, co realnie może wprowadzić. Czemu tak się wypowiada o kobietach? Też się tym interesuję, ale Ty widzę jesteś bardziej zorientowany w tym temacie

.