Orichalcum
Rawa Gra Szanty
Walne Zebranie Stowarzyszenia
Środa, 6 Marca 2013

16 lutego 2013 r. w ścianach bunkru przy ul. Nowej w Rawie Mazowieckiej odbyło się kolejne Nadzwyczajne Walne Zebranie Stowarzyszenia "Topory". Frekwencja dopisała, dzięki czemu można było uznać je za ważne nie tylko w sensie strategicznym, ale i prawnym.

Członkowie debatowali, m.in. nad:

zmianami w statucie Stowarzyszenia, gdzie zasadnicze znaczenie przypisuje się rozszerzeniu celów, którym ma służyć nasza działalność, m.in. o propagowanie i wdrażanie nowoczesnych form edukacyjnych, promocję i organizację wolontariatu,  promocję zdrowia i kultury fizycznej, działalność wspomagającą rozwój wspólnot i społeczności lokalnych; ponadto dodano możliwość posługiwania się skróconą nazwą Stowarzyszenia, zdefiniowano, czym jest "zwyczajne Walne Zebranie", rozszerzono zadania Zarządu i Komisji Rewizyjnej, podkreślono, że do ważności oświadczeń woli w przedmiocie praw i obowiązków majątkowych i niemajątkowych Stowarzyszenia upoważnione są dwie osoby: Prezes i jeden z członków zarządu; Statut w nowym kształcie z pełnym zakresem zmian znajdzie się niebawem w odpowiedniej zakładce (Stowarzyszenie/statut) na naszej stronie internetowej; zgodnie z art. 2. Statutu zmiany wchodzą w życie z chwilą ich podjęcia;

nowymi inicjatywami Stowarzyszenia: omówiono pomysł zorganizowania stand-upu, koncertu utworów Jacka Kaczmarskiego, konwentu podróżniczego, "dnia hip-hopowego", imprezy dla młodzieży "Gramy!!!", Geocachingu; podsumowano niektóre dotychczasowe eventy, np. LAN.ARENĘ;

konwentem Toporiada: propozycjami koordynatorów, miejscem konwentu, charakterem samej imprezy i jej nowymi założeniami.